Taurin por vásárlásaTaurin

Taurin a migrénes fejfájás ellen

(0/0)

Mindannyian küzdünk a fejfájással időről-időre, azonban ez a legtöbb esetben könnyen kezelhető és rövid élettartamú. Azonban a migrénes betegeknél a fejfájás sokkal súlyosabb, ami órákig vagy akár egy egész napig megzavarhatja az életüket. Számos gyógyszer áll rendelkezésre a migrén kezelésére, azonban ha természetes alternatívát keresünk, akkor érdemes a taurinhoz fordulni.

migren-taurin

Migrénes fejfájás

A Mayo Clinic úgy írja le a migrénes fejfájást, mint egy lüktető fájdalom a fejben, amelyet gyakran kísér émelygés, hányás és extrém hang- és fényérzékenység. A migrénes betegek gyakran tapasztalnak érzékszervi figyelmeztető jeleket, "aurát", amelyek jelzik a közelgő migrént: ezek általában villanások, holtterek megjelenése a látótérben vagy bizsergés a lábakban és a karakban. A migrén bárhol jelentkezhet és általában 4-72 óráig tarthat. A betegség oka bizonytalan, de az biztos, hogy genetikai és környezeti tényezők is szerepet játszanak ebben.

A taurin

A taurin egy aminosav, amely a test két másik aminosavjából, a ciszteinból és a metioninból készül. A taurin természetesen megtalálható az élelmiszer-forrásokban, mint például az állati fehérjékben és a halakban, a tojásban és a sörélesztőben is. A Mayo Clinic táplálkozási szakértője, Katherine Zeratsky, állítja, hogy a taurin azért lehet előnyös a migrénes betegek esetében, mert ez igen hatékonyan támogatja a neurológiai funkciókat, illetve emellett segít szabályozni a víz és az ásványi sók szintjét a vérben. A taurin antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, ennek köszönhetően még a sportteljesítményt is képes javítani. Napi 3000 mg taurinpor fogyasztása még biztonságos. A taurinos kiegészítőket gyakran írják fel a migrén kezelésére, az agyvérzésből való felépüléshez, illetve a depresszió tüneteinek enyhítésére is.

A taurin és a migrén

A taurin hatékony kezelés lehet a migrénnek, még akkor is, ha az epilepsziával társul. Egy 1999-es kísérlet során 420 epilepsziás beteget vizsgáltak, akik közül 14%-uk szenvedett migrénben. A kutatók képesek voltak azonosítani ezeket a problémákat és megállapítani, hogy a taurinpor csökkenti az epilepsiás rohamok intenzitását és gyakoriságát, illetve a migrént is mérsékli.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).