A taurin és az ADHD

A figyelemhiányos zavar és a figyelemhiányos hiperaktivitás olyan mentális elváltozások, amelyek kezelésére szakképzett mentálhigiénés szakemberre van szükség. Szakemberrel, a páciens aktív részvételével és bizonyos étrend-kiegészítők segítségével azonban kezelhető vagy kordában tartható állapotok ezek.

agysejt-taurin

A taurin

A taurin egy aminosav, amit leggyakrabban testépítők és sportolók alkalmaznak az állóképességük növelésére. A taurin azonban segít a neurológiai fejlődésben, és bár nem egy izomfehérjéről van szó, mégis részt vesz a fehérjeszintézisben, illetve az agy megfelelő működésében. A taurin egy fontos aminosav, ami a központi idegrendszerben is megtalálható, illetve a szívben és az agyban is nagy koncentrációban van jelen. Képes stabilizálni a sejtmembránokat, illetve a neurotranszmitterek felszabadulását is elősegíti. A taurin ezenfelül segíti az esszenciális ásványi anyagok szállítását, mint például a káliumét, a nátriumét, a kalciumét, a magnéziumét, illetve az ingerületátvitelt javítja.

ADD / ADHD és kezelés

Az ADD és ADHD kiváltó okai egyaránt ismeretlenek. A tünetek az agy kémiai egyensúlyának megbomlása következtében jelentkeznek, illetve táplálkozási hiányosságok, allergiás reakciók, rossz vitaminellátás nyomán alakulhatnak ki. Az ADD/ ADHD következménye, hogy az agy képtelen lesz önmagát szabályozni. A taurin ebben hivatott segíteni, ugyanis képes lehet visszaállítani az egyensúlyt és segíthet az agyi folyamatok harmonizálásában.

A taurin és az agy

A taurin alkalmazása alapvetően kúraszerűen javasolt, de szakember tanácsára folyamatosan is alkalmazható.

Agyunkban mintegy 50 különböző neurotranszmitter van, azonban az agysejtek közötti kommunikációban csak 10 vesz részt. Az általunk elfogyasztott élelmiszerek, vitaminok és ásványi anyagok nagymértékben befolyásolják, hogy mennyire hatékonyan működnek ezek a neurotranszmitterek. A taurinról bebizonyosodott, hogy pozitívan hat az agy működésére, beleértve a memóriát, a hangulat szabályozását, illetve a kognitív képességeket is. A taurin éppen ezért hatékony lehet az ADD és az ADHD kezelésében.

 

Taurin por

GAL Taurin por 120 g

-8% GAL Taurin por 120 g

Kifejezetten sportolók és nehéz fizikai munkát végzők részére kifejlesztett segédanyagok nélküli étrend-kiegészítő.

Ár: 2390 Ft
2590 Ft
Megnézem

GAL Taurin por 500 g

-12% GAL Taurin por 500 g

Kifejezetten sportolók és nehéz fizikai munkát végzők részére kifejlesztett segédanyagok nélküli étrend-kiegészítő.

Ár: 4390 Ft
4990 Ft
Megnézem

CASA Taurin italpor 200 g

CASA Taurin italpor 200 g

Sejtvolumenizáló hatású taurin italpor, segíti a tápanyagok izomsejtekbe történő szállítását, hasznos lehet fizikai és lelki stressz esetén.

Ár: 2860 Ft
Megnézem

LongLife Taurin 180 g

LongLife Taurin 180 g

Serkentően hat az agyműködésre, fontos szereppel bír a jó izomzat megőrzésében, segíti a szív egészségének megőrzését, szabályozza a szervezet kalcium-szintjét, csökkentve az érelmeszesedés kockázatát.

Ár: 2095 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!