Taurin a fogyókúrában

Lehet tudni, hogy a taurin több sportital és energiaital összetevői között szerepel. Ezekről a termékekről gyakran azt állítják, hogy képesek növelni az energiaszintet, de mások úgy vélik, hogy a taurin nemcsak a teljesítményre, hanem a testsúlyra is pozitív hatást gyakorol. A modern tudomány egyelőre még vizsgálja, hogy a taurinnal valóban lehet-e fogyni, de a kezdeti vizsgálatok ígéretesnek bizonyulnak, úgy tűnik tehát, hogy a taurin valóban segíthet a zsírégetésben.

fogyas-edzes

Mi is az a taurin?

A taurint a legtöbb szakember aminosavként azonosítja, azonban némileg ez más, mint a többi aminosav, mivel nem kötődik fehérjékhez, hanem szabadon mozog a szervezetben, így a vérárammal bármelyik testrészünkhöz képes eljutni, emiatt igen sokféle feladatot lát el a testünkben. A taurint az ember is képes szintetizálni, de a táplálkozás során is hozzájuthatunk, ha sok húst, halat, tejterméket és tojást fogyasztunk. A taurin fontos szerepet tölt be a vérzsír, a folyadék, illetve az ásványi anyagok felszívódásának szabályozásában is. Ezenfelül antioxidánsként is működik.

Adagolás

A taurinport online vagy a bioboltokban is meg lehet vásárolni, azonban fontos arra odafigyelni, hogy 3000 mg-nál ne fogyasszunk belőle többet, mivel ennél nagyobb mennyiséget a szervezet már nem jól tolerál, illetve ilyen esetben a vesék is túlságosan leterhelődnek. Ezenfelül a tudósok még keveset tudnak arról is, hogy hosszú távon milyen hatásai vannak a taurinnak, ezért mindenképpen érdemes konzultálnunk az orvosunkkal, mielőtt rendszeresen el kezdenénk szedni a taurinport.

Fogyás

A taurin hozzájárul a fogyáshoz, mivel sejtszinten javítja az anyagcserét, ezáltal segít abban, hogy a szervezet még több zsírt égessen el. A taurin megvéd attól, hogy elveszítsük az izomtömegünket, mivel képes regenerálni az izomsejteket, ezenfelül ez az anyag növeli az inzulinérzékenységet és a fehérjeszintézist is, amelyek szintén hozzájárulnak az izom fejlődéséhez.

Taurin por

GAL Taurin por 120 g

-8% GAL Taurin por 120 g

Kifejezetten sportolók és nehéz fizikai munkát végzők részére kifejlesztett segédanyagok nélküli étrend-kiegészítő.

Ár: 2390 Ft
2590 Ft
Megnézem

GAL Taurin por 500 g

-12% GAL Taurin por 500 g

Kifejezetten sportolók és nehéz fizikai munkát végzők részére kifejlesztett segédanyagok nélküli étrend-kiegészítő.

Ár: 4390 Ft
4990 Ft
Megnézem

CASA Taurin italpor 200 g

CASA Taurin italpor 200 g

Sejtvolumenizáló hatású taurin italpor, segíti a tápanyagok izomsejtekbe történő szállítását, hasznos lehet fizikai és lelki stressz esetén.

Ár: 2860 Ft
Megnézem

LongLife Taurin 180 g

LongLife Taurin 180 g

Serkentően hat az agyműködésre, fontos szereppel bír a jó izomzat megőrzésében, segíti a szív egészségének megőrzését, szabályozza a szervezet kalcium-szintjét, csökkentve az érelmeszesedés kockázatát.

Ár: 2095 Ft
Megnézem
Vélemények (1)