Mi történik, ha abbahagyod a taurinpor szedését?

Egy kiegészítő esetében gyakran kell számolni annak mellékhatásaival is, azonban ezek akkor is előfordulhatnak, ha egy-egy kiegészítőt már nem szedünk többé. Ez így van a taurinpor esetében is, amely bizonyos változásokat eredményezhet az egészségünkben, ha már nem fogyasztjuk tovább. A taurint önálló kiegészítőként is értékesítik, de ez megtalálható az energia- és sportitalokban, illetve más termékekben is. Érdemes orvoshoz fordulni, ha a taurinos kiegészítőnket már nem szednénk többé.

futo-lany1

Csökkent tesztoszteronszint

Amellett, hogy a taurin szedésének abbahagyásával megváltozik a fehérjék felépítése, illetve az izomszövet feszessége, a taurin a hormontermelésre is hatással van, mivel ez részt vesz az enzimek és a hormonok felszabadulásában is. A kutatások arra utalnak, hogy a taurinbevitel elősegíti a tesztoszteronszint növekedését a férfiak esetében, így előfordulhat, hogy a kiegészítők abbahagyásával a tesztoszteron szintje lecsökken. Ez fokozhatja a testzsír mennyiségének felhalmozódását, az izomtömeg csökkenését, illetve a fáradtságérzet gyakorivá válását.

Csökkent teljesítmény

Sok olyan kiegészítő van a piacon, amelyek javítják a sportteljesítmény, a fehérjeporok, a koffein például ilyenek, és egy kutatás arra is rámutatott, hogy a taurin szintén hasznos kiegészítő lehet a sportolók számára. Egy 2002-es tanulmány rámutatott arra, hogy a taurin javítja a futók állóképességét, mivel képes fenntartani az aminosavak megfelelő szintjét az izmokban. Ha abbahagyjuk a taurinpor szedését, akkor az izmaink is gyorsabban kimerülnek, ezzel együtt pedig csökkenthet a teljesítmény.

Fokozódik az elhízás veszélye

Egy 2006-os kutatás rávilágított arra, hogy a taurin növeli a zsírégetést, így ha abbahagyjuk a fogyasztását, akkor ez a folyamat is lelassulhat, ezért a későbbiekben kevesebb kalóriát fog elégetni a szervezetünk.

Taurin por

GAL Taurin por 120 g

-8% GAL Taurin por 120 g

Kifejezetten sportolók és nehéz fizikai munkát végzők részére kifejlesztett segédanyagok nélküli étrend-kiegészítő.

Ár: 2390 Ft
2590 Ft
Megnézem

GAL Taurin por 500 g

-12% GAL Taurin por 500 g

Kifejezetten sportolók és nehéz fizikai munkát végzők részére kifejlesztett segédanyagok nélküli étrend-kiegészítő.

Ár: 4390 Ft
4990 Ft
Megnézem

CASA Taurin italpor 200 g

CASA Taurin italpor 200 g

Sejtvolumenizáló hatású taurin italpor, segíti a tápanyagok izomsejtekbe történő szállítását, hasznos lehet fizikai és lelki stressz esetén.

Ár: 2860 Ft
Megnézem

LongLife Taurin 180 g

LongLife Taurin 180 g

Serkentően hat az agyműködésre, fontos szereppel bír a jó izomzat megőrzésében, segíti a szív egészségének megőrzését, szabályozza a szervezet kalcium-szintjét, csökkentve az érelmeszesedés kockázatát.

Ár: 2095 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!