A taurin és az izmok

A taurin egy olyan aminosav, amit egykoron esszenciálisnak tekintettek, de ma már nem gondolják létfontosságúnak, mivel az új kutatások kimutatták, hogy a szervezet is képes szintetizálni kis mennyiségben a taurint. Azonban azzal fontos tisztában lenni, hogy a taurin fontos szerepet játszik a zsír-, fehérje- és szénhidrátanyagcserében, illetve befolyásolja a kalcium szintjét a szervezetben, valamint az idegműködést is. Az izmok is támaszkodnak a taurin működésére, éppen ezért az izomgörcsök és izomláz kezelésében sok esetben igen hasznos lehet a taurin.

izom-taurin-edzes

Kimerülés

Az edzés gyakran kimeríti az izmokat, azok fehérjetartalma csökken, ez pedig izomgörcsöket, izomlázat okozhat. A taurinos kiegészítők azonban képesek ezeket a tüneteket megszüntetni vagy enyhíteni. Egy 2004-es tanulmány a Journal of Gastroenterologyban megállapította, hogy a taurin szintje alacsonyabb volt a májban, az agyban, a szívben és az izmokban egy-egy edzés után, mint előtte. Az eredmények alapján tanácsos lehet a taurin szedése mint óvintézkedés is, hogy megakadályozzuk az izmaink kimerülését.

Izomsérülés

A taurin megakadályozza az izomszövet károsodását, amely görcsöket és fájdalmat eredményezhet, állítja egy finn tanulmány. A taurin nagy koncentrácoióban van jelen a vázizomzatban, illetve a szívizomban is. A taurinról kimutatták, hogy az képes megakadályozni az izomfáradtság által kiváltott fizikai terheltséget is, illetve az izomsérülések okozta csökkent vér- és oxigénellátást is helyreállítja. A taurin tehát növeli az izmok teljesítőképességét, illetve segíti azok felépülését egy-egy sérülés után.

Magnézium

A taurin kiegészítés korrigálja magnéziumhiányt, talán éppen emiatt képes olyan hatékonyan enyhíteni az izomgörcsöket, állítja Andrew Hall-Cutler. Az amalgám betegség: diagnózis és kezelés szerzője. A magnézium egy szükséges tápanyag, amely segíti az izmok működését és mintegy segít az izmok ellazulásában. A magnéziumhiány fájdalmas izomgörcsöket és gyengeséget okozhat.

GAL Taurin por 120 g

-8% GAL Taurin por 120 g

Kifejezetten sportolók és nehéz fizikai munkát végzők részére kifejlesztett segédanyagok nélküli étrend-kiegészítő.

Ár: 2390 Ft
2590 Ft
Megnézem

GAL Taurin por 500 g

-12% GAL Taurin por 500 g

Kifejezetten sportolók és nehéz fizikai munkát végzők részére kifejlesztett segédanyagok nélküli étrend-kiegészítő.

Ár: 4390 Ft
4990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!