Taurin a migrénes fejfájás ellen

Mindannyian küzdünk a fejfájással időről-időre, azonban ez a legtöbb esetben könnyen kezelhető és rövid élettartamú. Azonban a migrénes betegeknél a fejfájás sokkal súlyosabb, ami órákig vagy akár egy egész napig megzavarhatja az életüket. Számos gyógyszer áll rendelkezésre a migrén kezelésére, azonban ha természetes alternatívát keresünk, akkor érdemes a taurinhoz fordulni.

migren-taurin

Migrénes fejfájás

A Mayo Clinic úgy írja le a migrénes fejfájást, mint egy lüktető fájdalom a fejben, amelyet gyakran kísér émelygés, hányás és extrém hang- és fényérzékenység. A migrénes betegek gyakran tapasztalnak érzékszervi figyelmeztető jeleket, "aurát", amelyek jelzik a közelgő migrént: ezek általában villanások, holtterek megjelenése a látótérben vagy bizsergés a lábakban és a karakban. A migrén bárhol jelentkezhet és általában 4-72 óráig tarthat. A betegség oka bizonytalan, de az biztos, hogy genetikai és környezeti tényezők is szerepet játszanak ebben.

A taurin

A taurin egy aminosav, amely a test két másik aminosavjából, a ciszteinból és a metioninból készül. A taurin természetesen megtalálható az élelmiszer-forrásokban, mint például az állati fehérjékben és a halakban, a tojásban és a sörélesztőben is. A Mayo Clinic táplálkozási szakértője, Katherine Zeratsky, állítja, hogy a taurin azért lehet előnyös a migrénes betegek esetében, mert ez igen hatékonyan támogatja a neurológiai funkciókat, illetve emellett segít szabályozni a víz és az ásványi sók szintjét a vérben. A taurin antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, ennek köszönhetően még a sportteljesítményt is képes javítani. Napi 3000 mg taurinpor fogyasztása még biztonságos. A taurinos kiegészítőket gyakran írják fel a migrén kezelésére, az agyvérzésből való felépüléshez, illetve a depresszió tüneteinek enyhítésére is.

A taurin és a migrén

A taurin hatékony kezelés lehet a migrénnek, még akkor is, ha az epilepsziával társul. Egy 1999-es kísérlet során 420 epilepsziás beteget vizsgáltak, akik közül 14%-uk szenvedett migrénben. A kutatók képesek voltak azonosítani ezeket a problémákat és megállapítani, hogy a taurinpor csökkenti az epilepsiás rohamok intenzitását és gyakoriságát, illetve a migrént is mérsékli.

Taurin por

GAL Taurin por 120 g

-8% GAL Taurin por 120 g

Kifejezetten sportolók és nehéz fizikai munkát végzők részére kifejlesztett segédanyagok nélküli étrend-kiegészítő.

Ár: 2390 Ft
2590 Ft
Megnézem

GAL Taurin por 500 g

-12% GAL Taurin por 500 g

Kifejezetten sportolók és nehéz fizikai munkát végzők részére kifejlesztett segédanyagok nélküli étrend-kiegészítő.

Ár: 4390 Ft
4990 Ft
Megnézem

CASA Taurin italpor 200 g

CASA Taurin italpor 200 g

Sejtvolumenizáló hatású taurin italpor, segíti a tápanyagok izomsejtekbe történő szállítását, hasznos lehet fizikai és lelki stressz esetén.

Ár: 2860 Ft
Megnézem

LongLife Taurin 180 g

LongLife Taurin 180 g

Serkentően hat az agyműködésre, fontos szereppel bír a jó izomzat megőrzésében, segíti a szív egészségének megőrzését, szabályozza a szervezet kalcium-szintjét, csökkentve az érelmeszesedés kockázatát.

Ár: 2095 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!